top-menu

Wat is een escape room?

Wat is een escape room?

Je vraagt je af: wat is een escape room? Een escape room bestaat één of meerdere kamers met verschillende puzzels erin. Door het oplossen van deze puzzels, ontsnap je uit de escape room. Je krijgt hiervoor 60 minuten de tijd. Je gaat de escape room in samen met vrienden of familie. Bij Backspace kun je een escape room spelen met 2 tot 5 personen.

Puzzels escape room

Het woord 'puzzel' klinkt misschien een beetje vaag. Het is een ruim begrip. De puzzels in een escape room zijn allemaal verschillend. Maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: een code of sleutel vinden waarmee je een slot open kunt maken. Door het openen van deze sloten, vind je nieuwe voorwerpen. Of je opent een nieuwe kamer van de escape room. Om de puzzels op de lossen maak je gebruik van voorwerpen die je vindt in de kamer. Of je lost een puzzel op met behulp van techniek en creativiteit.

De ene keer ga je op zoek naar voorwerpen in een kamer. Als je die combineert, zie je een code. Die code voer je in en er opent een deur. Of je doet een puzzel waarbij behendigheid belangrijk is. Eigenlijk is het nooit een fysieke puzzel. Je hoeft dus niet sterk, lening of snel te zijn. Hierdoor kan iedereen een escape room spelen, jong of oud.

Thema's escape rooms

Een escape room heeft meestal een bepaald thema. De kamers zijn helemaal ingericht in dit thema. Alle meubels en voorwerpen in de escape room zijn erop aangepast. Het voelt hierdoor of je echt in een andere wereld bent. Bij ons zit je bijvoorbeeld in de Orient Express. Je staat dan op een perron en ziet de buitenkant van de trein. In de trein loop je door een restauratiewagen. Of kies je voor onze Sherlock Holmes escape room, dan loop je door een Engelse cottage. Je begint aan de buitenkant van een mooi bakstenen huis. Binnen is alles in stijl: een bloemetjes stoel, een groot kleed en passend behang.  

 

Samen spelen

Je bent misschien gewend om spelletjes tegen anderen te spelen. In een escape room is dit heel anders. Je speelt juist samen. Om te ontsnappen is het belangrijk dat je samenwerkt, goed communiceert, logisch en creatief nadenkt en gefocust blijft. Zo ben je samen met je groep in staat om de puzzels op te lossen. Soms kun je een puzzel ook alleen maar samen met iemand anders oplossen, omdat je bijvoorbeeld op twee plekken tegelijk iets moet doen. 

kluis wat is een escape room
lamp wat is een escape room
pyramide wat is een escape room
Footer skyline